10 Temmuz 2016 Pazar

Hint Filmleri (30 film tavsiye)

Spoiler vermeden hint filmleri tavsiyesi yapayım dedim işte başlıyorum.
Hindistan’da en ünlü 3 oyuncu var. Önce onlardan tavsiye vereceğim. Birinci ve ikinci kişiden kişiye değişir ben Aamir Khan ile başlayacağım.




Aamir Khan filmlerinden bazıları:
 3 aptal: Komedi, dram ve aşk türündeki film eğitim sistemini eleştiriyor. Hint filmleri arasında en sevdiğim film. Bu filmi sevmeyen insan aşırı nadir oluyor. İzlemeyen çok şey kaçırır.
 Her çocuk özeldir: Çocuklar hakkında bir film. Hikaye bir okulda geçiyor. Bizim Aamir öğretmen rolünde. Bütün öğretmenlerin ve anne babaların izlemesi gereken bir film.
 Ghajini: Momento filminin hint filmine uyarlanmış hali. Ama birçok kişi orijinalinden daha iyi olduğunu söylüyor. Aşk ve aksiyon sahneleri var. Ama bazı sahnleri abartı aksiyon :D
  Fanaa: Sanki iki film gibi. Ama ikisi de güzel :D Aşk ve aksiyon sahnleri var.
  Rang de basanti: Tam bir vatan sevgisini anlatan bir film. Tek sıkıntısı hint filmleri uzun olduğu için hiç olmazsa son 40 dakikasını izleyin derim çünkü nedense bu filmde sıkılan çok.
 PK: Komedi ve bira da bilimkurgu var filmde. Dinleri komedi yaparak çok güzel karşılaştırmış. Ne yazık ki açık sahne çok var ama.
  Dhoom 3: Aamir Khan'ın en iyi aksiyon filmi. Mükemmel motor sahneleri var. Ne yazık ki Katrina Kaif bu filmde oynadığı için gereksiz açık sahneler var. Ama filmin gerisi çok iyi.
 Sarfarosh: Anlamı ülkem için. Fimde Aamir Khan başarılı bir polis. Biraz eski ama güzel aksiyon sahneleri var.
 Baazi: Bu film biraz zor ölüm serisinin 1. filmine benziyor. Aksiyon sahneleri gayet başarılı.
 Dil chata hai: Aşka hiç inanmayan adamın aşk hikayesi :) 3 sıkı arkadaşın hikayesi.





Shah Ruch Khan filmlerinden bazıları:
 Benim adım khan: Konu olarak en iyi hint filmi. 11 eylül sonrası Müslümanları anlatıyor. Komedi, aşk ve dram türünde mükemmel bir film.
 Kal Ho Naa Ho: imdb'ye göre Shah Ruck Khan'ın en iyi filmi. Anlamı yarın bir daha gelmeyebilir. Bu filmi izleyen kesinlikle etkisinde kalıyor. Türü aşk ve dram.
 Veer-Zaara: Bu da mükemmel bir aşk ve dram filmi. Söyleyecek pek bir şey yok izlemek lazım. 
 Don-Don 2: Shah Ruck Khan'ın en iyi aksiyon filmleri. Kötü rolde olsa da mükemmel film olmuş. Hatta hint filmleri arasında en iyi aksiyon filmi. Ne yazıkki çok fazla açık sahne var. Özellikle dans sahnelerinde.
 Ddlj: Uzun ismini yazamam şimdi :) anlamı cesur yürek gelini alır. İzlediğim en iyi aşk filmi. Ayrıca Guines rekorlar kitabına girmiş bi film.
 Chennai Express: ddlj filminden sonra izlenmesi gereken film. Göndermeler var çünkü. Aşk ve bolca komedi var.
Dilwale: chennai express'den sonra izlenmesi gereken film. Bunda da göndermeler var. Ama bunda aşk ve aksiyon sahneleri daha güzel. Müzikleri çok iyiydi filmin. Dram da var.
 Phir Bhi Dil Hai Hindustani: Vatan sevgisini çok güzel anlatan bir film. Fimde Shah Ruch Khan gazeteci rolünde. Filmde başkan, hükümet, partiler falan baya güzel bir hikayesi var. İzlemek lazım.




Salman Khan filmlerinden bazıları
 Bajrangi Bhaijaan: En sevdiğim ikinci Hint filmi. Kesinlikle izlemek lazım. Aşk, komedi ve dram türünde bir film. Üstteki resim bu filmden alıntı.Çocuğun hikayesi mükemmel.
 Kyon Ki: Aşk ve dram türünde bir film. Biraz da gizem var.

Diğerleri
 Black: Engelli bir çocuğun hikayesi. Türkçe versiyonundan çok daha iyi.
 Pi’nin yaşamı: Belgesel tadında bir film. Görüntüleri mükemmel.
 Milyoner: Adı üstünde bizim kim beş yüz milyar ister tarzında bir film. Film boyunca soruları nasıl doğru cevapladığı nereden bildiği anlatılmış. Aşk da işin içie girince güzel film olmuş.
 Kurbaan: 11 eylülü anlatan bir film. Aşk ve aksiyon sahneleri var. Sadece kısa bir sahne açık sahne var. Nedense onu da filmin kapağı yapmışlar.
 Bommarillu: Komedi ve aşk türünde bir film. Babalara da ince bir mesaj var.
 Kısmet Konnection: Hint tarzında şans filmi nasılmış derseniz izlemeniz gerekn bir film. Komedi ve aşk türünde güzel film. 
 We are family: Ailecek izlenecek güzel bir aile filmi. Kajol olunca film güzel oluyor tabi :)
 All Is Well: Bu da aile filmi. Çok güzel mesajlar var. Komedi ve aşk türünde film. Mutlaka izleyin derim
  lage raho munna bhai: Gandhi'nin hayatını yaşayarak anlatan film. Komedi ve aşk türünde.
 Barfi: Aşkın dile ihtiyacı yoktur. Güzel bir aşk ve komedi filmi.


NOT 1: Bir hint filmi izlerken sabırlı olacaksın. Bazı filmlerde interval, intemission gibi film ortası ara, filmin içinde olur. İşte o,  ’’filmin asıl kısmı şimdi başlıyor’’ demektir.
NOT 2: Çoğu hint filminde dans sahneleri vardır. Maalesef son yıllardaki dans sahneleri daha çok rahatsız edici sahneler içeriyor. Bazı filmlerde bu dans sahneleri filmin başında, ortasında, sonunda  toplamda yarım saati bulabiliyor.

İYİ SEYİRLER 

4 yorum:

  1. Cok ama cok iyi,tebrik ederim baya ugrasmissiniz

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler, eklememi istediğiniz bir film varsa alabilirim :))

    YanıtlaSil
  3. Ben Aamir Khan filmlerine tek kelime ile aşığım. Burada önerdiğin filmleri de en güzel filmlerindendir ama ben en çok Dangal filmini seviyorum Aamir Khan'dan eğer izlemediysen öneririm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yazıyı 2016 temmuz ayında yapmıştım. Dangal ise 2016 aralık ayında çıktı ve tabii ki izledim 😊 Aamir Khan candır :))

      Sil

Okuduysan ses ver!