7 Temmuz 2016 Perşembe

Carpe Diem Yayınları ve Adı Yok

Carpe diem yayınları ile Adı Yok dergisini biri olmadan diğerinden bahsetmek manasız olur. Size bunu hikaye tadında anlatmak isterim. Her şey Ömer Sevinçgül adındaki yazar ile başladı. 1996 yılında küçük bir grup liseliler  ve küçük bir grup üniversiteliler güçlerini birleştirmek için bir araya geldi ve yeni bir grup kurdular. Her hafta toplanıp birbirlerine hikayeler ve şiirler okuyorlardı. Sonra bunlar Adı Yok dergisini kurdular. Adı Yok dergisi mevsimlik dergi yani 3 ayda bir çıkan kısa ve hesaplı bir dergi. Sonra gün geldi kendi kitaplarını çıkarmak istediler. Bütçe hesaplandı ama yeterli para yoktu. İşte burada Timaş yayınları devreye girdi. Dedi siz yeter ki yazın ben basarım. Böylece Carpe Diem yayınları doğdu. Adı Yok dergisi de devam ediyor hâlâ.

Adı Yok dergisinin son iki sayısı yukarıda gördüğünüz gibi. Yakında 77. sayı da çıkacak. Bu dergide Carpe Diem yayınlarının yazarlarının yazıları var. Sık sık da bazı kitaplardan tanıtım gibi kısa yazılar koyuyorlar. Az az birçok hikâye ve şiir var. Okuması gayet eğlenceli. İnsan keşke daha uzun olsaydı diyor.


Adı Yok dergisine isteyen yazısını gönderebiliyor. Hatta isteyen kitabını da gönderebilir ama belli şartları var ve her kitabı da basmayacakları kesin. Ha bak yazının başında demeyi unuttum Carpe Diem kelime anlamı olarak anı yaşa demek. Hepinize carpe diem'li günler dilerim :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okuduysan ses ver!