7 Kasım 2017 Salı

Thor Ragnarok Film İncelemesi





Filme pazartesi günü gittim salon kalabalıktı. Her zamanki gibi yerime oturdum. İlk 10 dakika reklamı bitsin diye beklerken 2. dakikada film başladı. Hayret reklamı mı unuttular ne :)) Filmi izlemeyenler için derim ki kesinlikle gitmeye değer. Tamamen aksiyon dolu bir filmdi. Ben tatmin oldum. Bu film yenilmezler 2, Thor 2 ve doctor strange ile bağlantılı.  İzlemeyenler önce bunlara baksın derim. Ayrıca 2 tane film sonu var ilkinde Thor ve Loki var o iyi ama ikincisi kötü onu hiç beklemeyin. Henüz gitmeyenler için 2 fragman










Spoiler Yorum


Yenilmezler 2 filminde en son Hulk quinjette gizlilik modunda kaybolmuştu o kadar uzağa gideceği kimin aklına gelirdi? Thor 2 filminin sonunda ise Loki gizlice tahta geçmişti. Dr Strange'in de filme dahil olacağını biliyorduk. Kaptan Amerika 3'te ve örümcek adam eve dönüş filmlerinde Thor ve Hulk yoktu sonunda onları görmek güzel :)


Öncelikle şunu demek istiyorum. Thor'un örümcek adam gibi olmasını ben sevmiyorum. Daha olgun olmalı, saçma salak komedi unsurları için Thor'un kullanılması bence kötü.

İzninizle filmdeki olayları sırayla analiz etmek istiyorum. Filmin başındaki Thor-Surtur dövüşü çok iyiydi çok iyi başladı film. Sonra Thor'un Asgard'a gittiğini gördük. Tabiki Loki'yi hemen tanıdı ve Odin'e gittik.
Bak orası komikti yıkılmış bir bina. Belki de huzurevi.
Yemin ederim buraya bıraktım diyor Loki :D
işte burada Doktor strange devreye girdi kısa sahne oldu daha çok strange görmek isterdim. Neyse Loki ile dalga geçmesi güzeldi :D


Sonra fragmanda gördüğümüz o sahne gerçekleşti. Thor'un çekici Loki'nin dediği gibi camdan yapılmış gibi parçalandı.


Sonra Valkyrie ile tanıştık ve yine fragmanda gördüğümüz dehşet sahne Thor-Hulk kapışması.

Bu arada Stan Lee'yi yine farklı bir rolde gördük. Her filmde değişik rollerle karşımıza çıkıyor adam :D

Orada Loki yine güldürdü bizi. Hemen gezegeni terk etmeliyim diyor :D


Teorik olarak Thor daha güçlü bunu biliyoruz ama marvel sinematik evrene göre kim daha güçlü bunu hâlâ bilmiyoruz. Iron Man'e göre Hulk daha güçlü :)) güzel bir kapışma oluyordu ki grandmaster korktu ve hükmen Hulk yenmiş sayıldı neyse sonunda Asgard'a geri döndüler. Çok Asgardlı öldü. Hela daha çok kişi öldürürdü ama kaçmayı başardılar. Artık Asgard yok dünyaya gidecekler vay be!




Şimdi kafama takılan soru şu. Filmin başında Thor rahat bir şekilde Surtur'u yendi ondan kehaneti öğrendi. Hela da rahat bir şekilde Thor'u yeniyordu Thor sadece onu oyaladı. Sonra bakıyoruz Surtur Hela'yı yerin dibine gömdü ve Asgard'ı da yok etti. Şimdi aynı Surtur bunu nasıl yaptı? Şöyle diyebiliriz. Oradaki sonsuz ateş ona bu gücü verdi ne güç ama?
Filmden sonra aklıma takılanlar
Hela gerçekten öldü mü?
Surtur'a ne oldu?
Loki'nin tesaraktı aldığını hepimiz biliyoruz başka şeyler de almıştır mutlaka :)) Loki yine ne düşünüyor? Büyük ihtimal tesaraktı Thanos'a verecek.
Filmin sonunda gördüğümüz o dev gemi de neydi öyle?
Thor'un arkadaşlarını fazla göremedik. Bazıları öldü ama mesela Sif'e ne oldu? O da olsa filmde güzel olurdu.



Bilinen bazı şeyler

Doktor strange çizgi romanda Thor'un çekicini tamir ediyor Dünya'ya gittiklerinde bunu yapar bence.

Film sonu infinity war ile bağlantılı.


Film incelemesi için şu videoyu da izlemenizi tavsiye ederim.






infinity war ile ilgili en güzel fragman :)) Ezgi'nin Kanalı kalitesiyle :) buradan da teşekkürler :)

 

2 yorum:

  1. Herkes Ragnarök filmini yererken bu yazıyı görmek hoşuma gitti. :)

    Ben bu filmi henüz izleyemeyeceğim çünkü Marvel Cinematic Universe'i tamamlamadım. Yakın bir zamanda Marvel serisini kaldığım yerden itibaren yorumlamaya başlayacağım. Sevgilerle kal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene sevindim. Bence film güzeldi. Sadece komediyi biraz abartmışlar. Filme konu itibarıyla biraz dram lazımdı. İzleyince görürsün :)

      Sil

Okuduysan ses ver!