29 Ocak 2018 Pazartesi

Aşk Neden Can Yakar - Mehmet Yıldız

Aşk Neden Can Yakar 
Mehmet Yıldız
Genç Nesil Yayınları
160 sayfa

Arka Kapak 

Ne yaparsan yap olmaz bazen. Ama o kadar güzel olmaz ki, “Ancak bu kadar güzel olmayabilirdi” dersin. Ve aklına gelir: “Kadere iman eden kederden emin olur.” Sonra anlarsın ki, nar tanelerini teker teker yerli yerine yerleştiren Rabbin, seni de hangi gönle yerleştireceğini bilir. Tek yapman gereken kara geceleri kudret kalemiyle güneşe boyayan, kahverengi odundan pembe çiçekler açtıran Allah'a inanmak. O'na inanırsan yaklaşmak için tuttuğun elin aslında Allah’tan uzaklaştırdığını anlarsın. O'na inanırsan batıp gidenlerden medet ummaz kalbin esas sahibine yönelirsin. O'na inanırsan “aşk neden can yakar” anlar ve sabır ipliğiyle diktiğin tüm yaralarını tedavi edersin. İstemez misin kor ateşler etrafını sararken yanmayan bir İbrahim olmayı...

Kitaptan Alıntılar


Bütün organlarınla günah işliyorsun, kalbinle ettiğin tövbe hepsini siliyor. İslam ne güzel din!

Bir erkek için ölmeye değer mi?
Cenazane başka kadınla gelir, kahrolursun.

Allah sizi korumak için, bazılarını hayatınızdan çıkarır.

Geçmişi temiz bir eş istiyorsan kimsenin geleceğine karışmayacaksın.
Elinden tutup cehennemi değil, cenneti ayaklarının altına sereceksin.

Bizim "leb" denildiğinde "leblebi"yi değil de, "Lebbeyk Allahümme lebbeyk, lebbeyke lâ şerike leke lebbeyk" anlayacak gençlere ihtiyacımız var.

Allah kuluna çok fazla soru sormaz; sadece şunu sorar: ‘’Ben seninleydim, sen kiminleydin?

Hayırlısı ne uzun kelime... Açıp baksa manayı, ne sevgiler, ne kanamalar, ne hazretleri, ne bekleyişler, ne yaralar, ne umutlar çıkar.

Fani sevdalar böyledir işte, tokadını yiyene kadar sahte bir tebessüm ettirir insana...

Bu dünya herkesle nişanlanır ama hiç kimseyle evlenmezsen.

Arının karnındaki bal ile kuyruğundaki zehri birbirine karıştırmayan Allah,senin hakkını da başkasıyla karıştırmaz.Sabret!

"Fani lezzetleri acılaştıran ölümü sıkça anınız." (Hz. Muhammed)

"...Tüm bunlara rağmen ilk sırada hâlâ aşkın yer alması insana gösteriyor ki aşkın gözü pembe lenstir. Kanını da akıtsan sana kırmızıyı göstermiyor.."

Haşlanmış yumurtayı bile soğumadan soyamayan acizin “Cehennemse cehennem, yanarız o zaman” diye nara atması ne kadar ilginç..

Cenneti istiyorsan istenilen gibi, cehennemi istiyorsan istediğin gibi yaşa.

Peki soruyorum, plajda ne değişiyor? Kurgu, konsept farklı ama hadise aynı! Gözünüzden bile sakındığınız eşiniz binlerce aç gözün ortasında ve siz buna eğlence diyorsunuz. Bunu da yıllardır anlayamadım ya neyse...

Tesettür yalnız yüz ve el görünecek şekilde, şeffaf giyinmeyerek ve vücut hatlarının görünmesine müsaade edilmeyecek şekilde giyinmeye çalışmaktır.

Bazen de şeytan sizi örtünüyorum adı altında tesettür ile hiçbir alakası olmayan bir kapalılık şekliyle oyalar. Yani ona, örtünme denebilir, sarmış denebilir, sarmalamış denebilir, ama tesettür denmeye dil varmıyor, gönül razı gelmiyor.

"Yahu kardeşim, camide Allah, namazda Allah.. Lakin bütün bu muhabbetleri neden Allah'a bağlamaya çalışıyorsunuz? Neden her şeyde Allah Allah diyorsun? Bu biraz fazla değil mi? " diyorlar.
Ne yapalım kardeşim, bizimkisi kara sevda, geçmiyor. Anladım ki O'nun sevgisi hariç her şey geçiyor.

Kader ilim nevindedir.İlim 'bilme'nin ünvanıdır.O zaman kader iş yapmaz mı? Evet kader iş yapmaz.
Demek ki kader Allah'ın bilmesinin ünvanıdır.


Benim Yorumum

Güzel bir kitabın daha sonuna daha geldik. Eksi yanı ile başlamak istiyorum.
Bazı sayfalarda hepimizin bildiği sosyal medya sözleri var. Sonra bi bakıyorsun bir sayfa sonra risalelerden bir alıntı. Bu kadar kaliteli bir içeriğin yanında kalitesiz içerikler görmek tuhaf oluyor. Sanki antep baklavası yanında 10 kuruşluk buz dondurma verilmiş gibi.

Bir de kitap sanki aşktan canı yanmış insanlar için yazılmış gibi. Sürekli bir genelleme var. Hiç üstüme alınmadım. Yanlış kitabı mı okuyorum diye bir his oluştu bende :))

Başka da yok. Kitap gayet güzel. Tavsiye ederim. Tesettür ve kader konuları çok iyi anlatılmış.
Kitap 5 bölümden oluşuyor. En sevdiğim bölüm son bölüm oldu. Peygamber efendimizin eşleri hakkında bilgiler vardı bu bölümde. Yanlış anlaşılmalar, iftiralar bir güzel anlatılıp doğru bilgi kanıtı ile beraber verilmiş. Teşekkürler Mehmet Yıldız :)

Kitaba 5 üzerinden 5 veriyorum. Bence siz de okuyun.

Hadi iyi okumalar :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okuduysan ses ver!