30 Nisan 2018 Pazartesi

Yenilmezler: Sonsuzluk Savaşı Film İncelemem



 Merhaba arkadaşlar. Uzun zamandır bu filmi bekliyordum. Nihayet dün izlemek mümkün oldu. Beklediğime değdi diyebilirim. 2 saat 29 dakikadan oluşan film şu anda imdb'dan 9.1 puan almış durumda. Herkes baya sevmiş :) Film thor ragnarokta olduğu gibi yine komedi üzerine kurulmuştu ve Hulk fazla ön planda değildi. Bunları saymazsak baştan sonra çok eğlenceli geçti film. Bildiğiniz gibi zaten çoğu marvel karakteri var filmde. Daha ne olsun :) Ama Hawkeye ve Antman yoktu! Ben film boyu savaş sadece Dünyada olacak sanmıştım ama öyle olmadı. Tüm evrende savaş vardı muhteşem :)) Bu arada After credits yani son sahne için baya bekleyen vardı ve iyiki bekledik :) bu filmden önce en azından Dr. Strange, Thor Ragnarok ve Kaptan Amerika iç savaş izlenmeli derim.


Geri kalan kısımlarda spoiler yorum yapacağım.

SPOİLER

Karakterleri tek tek analiz etmek istiyorum.

Kaptan Amerika : Bildiğimiz gibi Tony ile arası bozuktu ve kaçak durumuna düşmüştü. Sadece tek bir telefonu vardı ve o da onu hiç aramak istemeyen Tony'deydi. Ama onu aramak bizim Bruce Banner'a düştü. Neyse Kaptan Amerika sakalları uzatmış iyi hoş olmuş bence. Black Panther'in ona kalkan vermesi güzel oldu ama o kalkanı hiç sevmedim ben :))

Hulk: Filmin başında hemen Thanos ile dövüşmesi ne güzel oldu diyordum ama resmen hayal kırıklığı oldu. Daha önce kilometrecelerce havaya uçmuş, yerin dibine girmiş çıkmış Hulk sadece 5-10 metrelik alanda savaştı sonunda bayıldı. Daha sonra film boyu Bruce Banner'la idare ettik. Bu mudur?

Loki: Tesaract'ı gönüllü bir şekilde verecek sanmıştım yanılmışım. Loki öldü be, vay canına. Tabiki inanmadım :))

Thor: Film boyu iyi savaştı güzel gösteri yaptı. Yeni çekici de çok havalı :) ama ne yazıkki Thanos çok güçlü.

Dr. Strange: Beklentimi en yüksek tuttuğum karakterdi. Aslında hâlâ öyle. Gerçekten ölmüş olabilir mi ya? Dr. Strange filminde gördük. Zaman taşı ile mükemmel şeyler yapmıştı. Ne demişti sayıyı unutmuş olabilirim 16 milyon ihtimalde sadece 1 tanesinde kazandık öyle mi? Nasıl olacak o iş? Tony ölmedi ona düşecek sanki?

Iron Man: Zırhına yeni numaralar eklemiş. Bu adam hiç boş durmuyor zaten :)) Sevdim bu yeni numaraları. Tony'nin kabusu vardı hatırlarsanız, bir bakıma gerçekleşti, herkes öldü ama o sağ kaldı. Ne olacak bakalım.

Black Widow: Saçları sarı olmuş hiç sevmedim :)) sarı ona yakışmıyor bence. Bu kadar karakter varken filmde çok dikkati çekmedi bence.

Falcon: Aynı şekilde bu da çok dikkat çekmedi. Zaten Kaptan Amerika, Black Widow, Falcon genelde hep beraber hareket ettiler.

Spiderman: Bu çocuğa hâlâ alışamadım :) biraz ciddiyet lütfen. Yeni örümcek adam kıyafeti çok güzel olmuş. Teşekkürler Tony :) örümcek adam uzayda :)) esprileri düşük kalite olsa da örümcek adam sahneleri gayet iyiydi bence. Thanos'un suratına ağ atması favorim :))

Gamora ve Nebula: Bu iki kardeş de çok şey atlattı vay be. Ruh taşını almasına engel olamadılar yine de.

Drax: Bilenler bilir çizgiroman dünyasında Thanos'un kalbini sökecek güce sahip ama burada malesef fıss. Pek bir hayrını göremedik.

Winter Soldier: Bak bunu az daha unutuyordum. Yeni kolu çok iyiydi. Sahalara dönmesi güzel oldu ama o da öldü ha :(

Groot: Tam ergen bir tip olmuş. Yine de güzel şeyler yaptı. Yetişkin halini özledim.

Starlord: Bu da örümcek adam gibi saçma espriler yaptı. Yine klişe hareketi takla atarken ateş etmek dışında pek bir numarası yoktu.

Rocket : Nedense bunun esprilerini seviyorum :))

Shuri: Kimdir bu :) Black Panther'in zeki kız kardeşi. Vakit olsa baya güzel şeyler yapacaktı ama pek fırsatı olmadı. Söylendiğine göre Tony'den bile daha zekiymiş.

Black Panther : Savaşın Wakanda'ya taşınması baya güzel oldu. Bizim kral da savaşı gayet güzel idare etti.

Wanda Maximoff: Güçlerini gayet güzel kullandı ve süper gösteri yaptı. Ama yine diyeceğim Thanos çok güçlü be.

Vision: Biraz hayal kırıklığına uğrattı. Sürekli dayak yedi. Belki de yaralı olduğu için fazla savaşamadı. Ama en azından soyut olma özelliğini kullansa güzel olurdu.

Thanos: Bütün taşları ele geçirdi. Şimdi ne olacak? Herkesi çok kolay bir şekilde öldürüyor. Geri dönen olacak mı yoksa hepsi sahiden öldü mü? Özellikle zaman taşı ve gerçeklik taşı ile yaptığı şeyler muazzam. Sadece bu iki taşı bile durdurmak mümkün değil gibi.


After credits sahnesinde Ajan Hill ve Nick Fury var. Ve ikisi de toz oldular. Kırmızı kod verdi Fury. Bu ne demek ilerde öğreneceğiz anlaşılan.


Yazının tümüne bakınca memnun değilim gibi gözüküyor ama filmde aksiyon hiç durmadı. Filmi güzel çekmişler. Bir iki şey dışında çok iyiydi yani. Orantısız güç farkı vardı. Devamında nasıl olacak da Thanos yenilecek hiç bilmiyorum.

Benden bu kadar film hakkında siz ne düşüyorsunuz, yorum yaparsanız sevinirim.

5 yorum:

  1. Ahaaa tam benlik :D.Unutuyorum bazen en son hangi film çıktı diye Marvel'a yetişmek çok zor kih kih kih :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bi kere yetiştikten sonra da devamı ne zaman gelecek diye sabırsızlanıyoruz yavaş yavaş gitmek daha iyi :D

      Sil
  2. Film şahsen istenilen tüm beklentiyi karşıladı. Tabi filmin sonundaki 2. film ile ilgili fragmanı beklemeyince herkes böyle son mu olur? Gibi yorumlar yapanları çok gördüm. Son sahnedeki mesaj Captain Marvel 'e gitti. Bunun tek dönüşü olabilir zamanda yolculuk yoksa film bu kadak kahramanın ölmesiyle bitemez. Birde blog siteme yorum yapmışsınız ama '' Güzel film '' gibi ve arkasına link eklemişsiniz :) ne yazıkki onaylamayadım bilginiz olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fark ettim onay gelmedi :) Reklam içerikli hiçbir şeyi onaylamıyorsunuz sanırım :) Ben sadece aynı içerikte olan benim yazımı da görün istedim. Zaten blog sitemde de reklam yok tamamen hobi olarak yapıyorum :)

      Yalnız captain marvel kısmını görmedim ben. 1 tane mi son sahne vardı? Ben sadece Fury'i gördüm. Daha sonra sinema ekranını kapattılar.

      Zaman taşı ile herşey mümkün, neler olacak göreğiz. İhtimal çok fazla. Dr. Strange'in planı vardı ama işte...

      Sil

Okuduysan ses ver!