28 Nisan 2018 Cumartesi

Son Zamanlarda İzlediğim 9 Güzel Film



Merhaba arkadaşlar son zamanlarda çok film izliyorum. Çoğu orta seviyede oluyor ama burada paylaştığım filmler gerçekten güzel. Lafı uzatmaya gerek yok. Fragmanları ve imdb linklerini de verdim aralarda spoiler yorumlar var filmden sonra bakmanızı tavsiye ederim yoksa çok şey kaçırmış olursunuz iyi seyirler :))




1-The Shinning 

Türkçeye Cinnet olaral geçen bu kült filmin kendisi ve müzikleri aynı korku filmi gibi. O yüzden gece vaktı ve tek başınıza izlemenizi tavsiye ederim :))

Filmi izledikten sonra aşağıda verdiğim linke tıklayıp bakmanızı tavsiye ederim. Filmde hiç aklınıza gelmeyen göndermeler var. Çok fena bir inceleme yapılmış. Şahsen ben büyük bir aydınlanma yaşadım bu inceleme ile.



spoiler alarmı

https://efrdelkee.wordpress.com/2015/01/14/the-shining-1980/



Filmden sonra aklınızda kalan sorular :) bu da alıntı yalnız :)



1- zenci ahçı- çocuk ilişkisi ve bunların sahip olduğu güç tam olarak ne?
2- bu otel neden insanları ve özellikle sadece bekçiyi delirtiyor? (sonlara doğru kadın da delirdi, o da ayrı soru işareti.)
3- çocuğun yeteneği ile otelin mistikliği arasında nasıl bir bağlantı var?
4- çocuğa ve babaya görünen hayali canlılar nasıl oluyor da fiziksel etki gösterip babanın hapsolduğu kapıyı açabiliyor? (bu kapıyı çocuk açıyor diye bir yorum okumuştum ama, madem beyin ele geçirebiliyor bu mistik otel, koşuşturmaya ne gerek var, herkese intihar ettirtsin?)
5- adam baltayla kapıyı parçalayıp kadını öldüremedikten sonra pat diye topal oldu, wtf?
6- zenci adam arabasına bindi, otele geldi ve bir anda öldü, so what? (bunun gibi ne anlatmaya çalıştığı anlaşılmayan bir çok sahne var. mesela babanın 237 numaralı odada giderek çürüyen bir kadınla öpüşme sahnesi.)
7- nedendir bilinmez, sağlıklı olan anne, bir anda baba gibi halüsinasyon görmeye başlıyor, neden şimdi, neden önceden değil?
8- film sonunda, babanın on yıllar önce çekişmiş olan fotoğrafı otelin hatıralığında duruyor, so what?








2- Bhaag Milkha

Gerçek hayattan alınmış bir hikaye. Bana biraz Forest Gump'u hatırlattı ama fazla ilgisi yok.










3-Queen

Bu filmin konusu çok değişik ama sevdim. Aşk hikayesi gibi başlıyor ama değil. Bu film bize bir kişi yüzünden hayatı zindan etmenin anlamsız olduğunu, henüz yaşarken senin yanında iken ailenin değerini bilmeyi gösteriyor. Güzel, eğlenceli film. 














4- August Rush

Türkçeye kalbini dinle olarak geçmiş bu film. Müziği çok seven anne ve babanın dahi müziksever oğlu hakkında bir film. Ama sorun şu ki çocuk anne babasını, anne babası da çocuğu tanımıyor. Film bir arayış. Daha fazla spoiler vermeden izleyin :))






5. Kill Bill 

Başı biraz klişe olsa mükemmel bir aksiyon filmi bence. Filmin ne kadar eski olduğuna bakarsak o zamanlar klişe değildi belki de :) bunu izlemişken 2. filmi de izleyin bence. Ama 1. Daha güzel :)







6. Kahaani 2


1. filmle hiç bağlantısı olmayan bir film. Yine de sevdim. Ama 1. film daha güzeldi bence. Bu filmin ise konusu çok iyi. 6 yaşındaki çocuğun cinsel istismarı hakkında bir film. Gizem, aksiyon, komedi her şey var filmde. Konu bakımından da çok iyi. İzlemenizi tavsiye ederim. Ayrıca kahaani 1'de olduğu gibi dans sahnesi olmayan nadir Hint filmlerinden biri :)






7. Anjaana Anjaani

İntihar etmek istediği gün tanışan iki kişinin aşk hikayesi. Çok farklı türde bir aşk hikayesi olmuş. Çok güzel de mesaj veriyor. Ölmek için sebep arayacağına hayatta kalmak için sebep ara :)




8. Masum Hamleler

Küçük bir satranç dahisinin filmi. Gerçek yaşanmış bir olay. Satranç severlerin izlemesini tavsiye ederim. Keşke o filmdeki ortam gibi satranç oynayan bir kahve olsa. Mahallede herkesin satranç oynadığı bir yer. Bizde millet anca tavla, okey oynar... 



9. Airlift
imdb 8,1

-Çok haber izledim ama bir gün haber olacağım hiç aklıma gelmezdi.

Filmi özetleyen bir replik bu. Mülteci konumuna düşen savaştan kaçan insanların hikayesi...




1 yorum:

  1. Kill Bill en sevdiğim Tarantino filmidir. Özellikle müziklerine bayılırım.

    Cinnet izleme listemde. Bu ay izlemeyi düşünüyorum. Beklentim büyük, umarım severim :-)

    YanıtlaSil

Okuduysan ses ver!