16 Temmuz 2016 Cumartesi

Kendine Bir İyilik Yap-Bilge Göksu

Kendine Bir İyilik Yap
 Bilge Göksu
 Carpe Diem yayınları
189 sayfa

Hayat güzelliklerle dolu ve buna layık olabilmek için iyi bir insan olmaya çalışıyorsun. Ama sen de biliyorsun, insanlar bazen kıskanç, yalancı, çekilmez olabilirler. Yardım etsen dahi ihanetlerini görebilir, dürüst olduğun için zarara uğrayabilirsin. Bugün yaptığın iyilikler, yarın unutulabilir. Olsun, sen yine de iyi kalmaya, sevmeye ve yaşamaya devam et. Çünkü insan olmanın sırrı budur.
Her şeyden önce kendine bir iyilik yap ve bu kitabı oku. Sonra da onu sevdiğin birine hediye et. Çünkü başkalarına yaptığın iyilikleri aslında kendine yapıyorsun...

BENİM YORUMUM 

Bu kitabı alma hikayemle başlayacağım. Her zamanki gibi kitapyurdundan kitaplara bakıyordum. Bu kitabı gördüm. Adı zaten çok güzel. Yorumlara baktım. Herkes çok sevmiş. Baktım ki sitede iç sayfalar verilmiş. İlk başta klasik bir iş olarak arka kapağına baktım o da hoşuma gitti ama tatmin olmadım. Verilen diğer 9 sayfaya bakayım dedim. Çünkü arka kapak bazen yanıltıcı olabiliyor. Ama biliyorum ki bu kitap carpe diem yayınlarından çıkma. Güvendiğim bir yayınevi yani. Neyse iç sayfalara bir anda öyle dalmışım ki bir anda bitti ve '' Ne oluyor bunun devamı nerede'' durumuna düştüm. Kitabı sepete ekledim bende. Daha bitmedi. Kitap geldi. Hemen kaldığım yeri çayım dedim bir baktım başka şeyler yazıyor. Sayfa sayısını site ile karşılatırdım sorun yok. İç sayfalardan okuduğum yerin başlığına baktım. Sonra elimdeki kitabın içindekilerle karşılaştırdım ve buldum. Muradıma erdim :D Kitapyurduna da siteyi güncelleyin diye durumu açıklayan bir mail attım. Geri dönüş yaptılar ama güncelleme yapılmayacak galiba. Öyle bir imada bulundular ve aynı duruyor maalesef. Neyse iyiki almışım bu kitabı. Siz de kendinize bir iyilik yapın ve bu kitabı alın bence. Kitapta alıntı yapacak o kadar yer var ki. İnsan bu kitabı okurken gerçekten içi ısınıyor. Mutsuzken okuyan mutlu olur. Umudu sönmek üzere okuyanın umudu güçlenir bir anda. Canı sıkılan biri, ne kadar sebepsiz şeylere canın sıktığını fark eder. Bu böyle olmayacak alıntıda yorumuma devam edeceğim :)

ALINTILARIM



''İyilik isteyen önce kendi iyi olsun''
Goethe'den alınmış bir sözü aktarmış bize yazar. Kitapta böyle alıntılar baya var. Ama güzel bir derleme olmuş. Belki duyduğunuz şeyler çoktur ama bu tekrar okumak olmuyor. Yeniden okumak oluyor. Yazar alıntılarıyla sizi güzel bir yere götürüyor.

''İyilik insanlık sanatıdır.''

İSTEDİM YOLLADI (sayfa 22'nin tamamını aldım)
Güçlü olmak istedim. 
Rabbim, yenmem için zorluklar yolladı.

Âlim olmak istedim.
Rabbim, çözmem için sorular yolladı.

Başarılı olmak istedim.
Rabbim, çalışmam için sebepler yolladı.

Cesur olmak istedim.
Rabbim, aşmam için engeller yolladı.

İyi olmak istedim.
Rabbim, yardım etmem için insanlar yolladı.

''İyiliğe iyilikle, kötülüğe adaletle cevap ver.''
Lao Tzu

Verici ol, alıcı ol, kalıcı ol...
Ama bölücü olma!

İyiliğe iyikik her kişinin , kötülüğe iyilik er kişinin işidir.
Azeri Atasözü 

İnsanlara teşekkür etmeyen, Allah'a şükretmiş olmaz.

Merhamet edenlere Rahman da merhamet eder. 

Duasının kabul edilmesini ve sıkıntısının giderilmesini isteyen, skıntıda olan borçluya yardım etsin. 

Son yazdığım 3 söz hadis oluyor :) ne güzel değil mi?

İyilik eden iyilik bulur.

Her işte bir hayır vardır.

İyi arkadaş yalnızlıktan hayırlıdır. Yalnızlık kötü arkadaştan hayırlıdır.

Senin düşmanını, düşmanının da seni sevmesini istersen kırk gün onun iyiliğini söyle, o düşman senin dostun olur.

Denemek lazım :))

Senin niyetin iyi ve işlerin doğru ise, kötüler bir şekilde cezalarını bulur.

Yalan söyleme. Yalan söyleyen, yakalanma korkusuyla yaşaya hırsız gibidir.

Eğer kötülük olmasaydı iyilik anlaşılmazdı. İyi olmanın bir anlamı olmazdı. Çünkü her şey zıddıyla bilinir, karştıyla tanınır. Açlık olmasa tokluk anlaşılır mıydı? Karanlık olmasa ışık bilinir miydi? Soğuk olmasa sıcak ne anlam ifade edecekti? İşte böyle... İşte bu sebeple kötülük de gerekli. İyilik kötülükle, güzellik çirkinlikle biliniyor.

Son alıntımı da yazdım ve yazımı burada bitiriyorum. Kitaba 5 üzerinden 5 verdiğimi anlamışsınızdır zaten. Siz de kendinize bir iyilik yapın ve bu kitabı okuyun. Şimdiden iyi okumalar )

2 yorum:

Okuduysan ses ver!