27 Ekim 2017 Cuma

Secret Superstar film incelemesi



Filmin Konusu

Günün birinde dünyanın en iyi şarkıcısı olma hayalleriyle yanıp tutuşan, Müslüman bir ailenin 14 yaşındaki kızı Insu (Zaira Wasim), babasının sürekli engellemeleriyle bir türlü kendini gösterememektedir. Artık umudunu kaybetmişken tanıştığı ünlü müzik direktörü Shakti Kumaar (Aamir Khan), ona kimsenin veremeyeceği şekilde cesaret verir. Ailesinden ve tüm tanıdıklarından habersiz bir şekilde, peçe giyerek şarkılarını kaydetmeye ve giderek büyüyen bir hayran kitlesi kazanmaya başlayan Insu, gizli bir süperstar olmuştur.

Filmin süresi: 145 dk
Filmin türü: Dram, aile, müzikal

Aamir Khan'ın oynadığı bir film ilk defa Hindistan ile aynı zamanda vizyona girdi. Bize de gidip izlemek düşer. Film kesinlikle izlemeye değer. Henüz izlemeyenler için bir fragman veriyorum ve bundan sonra spoiler yoruma geçeceğim.

Buyrun alt yazılı link




Benim Yorumum


Spoiler yememek için film hakkında fazla bir şey bilmeden gittim. Filme girerken imdb'de gördüğüm kadarıyla filmin dram, aile ve müzikal türünde olduğunu fakat çocuk başrol olduğu için komedinin mutlaka olcağını tahmin etmiştim. Yanılmadım komedi baya vardı. Salonla beraber bol bol güldük zaman zaman ağladık. Hele sonunda göz yaşlarını tutmak imkansız oldu zaten.

Yalnız film içinde baya abartı vardı. Zaten gerçek hayatta bunun gibi bir şeyin olma ihtimalinin ne kadar düşük olduğunu herkes bilir. Mesela youtube'a yüklenen ilk videosu ilk günden 11 bin izlendi. Hiçbir reklam almadan destek almadan zor iş gerçekten. Fazla vakit geçmeden haberlere ve gazetelere geçti. Hele film sonunda annesinin inadı herkesi sıktı. Kimse bana sormadı diyor bi de?! Hani söz vermiştin iyi bir plan olursa tamam diyecektin. Orada tabiki kızacaktı kendi başına Mumbai'ye gittiği için ve o da söz verdirecekti bir daha böyle birşey yapma diye. Ama film bizi şaşırtacak ya annesi yumurta kapıya dayanıncaya bekledi ve hava limanında kararını verdi. Daha erken karar verse kızına anlatsa o youtube kanalı hiç silinmezdi. 

Yine de sonuç olarak güzel oldu film. Annesi ile barışması, annelere hitap eden o güzel konuşma çok duygusaldı. Film amacına ulaştı. İmkansız gibi görünen hayal gerçek oldu. Güzel bir motivasyon verdi herkese. İyi ki gitmişim dedim.

Ayrıca filmde Aamir Khan'ın  sanki konuk oyuncu gibi oynaması herkesi üzdü. Ben gibi çoğu kişi onu izlemek için gitmiştik. Neyse filmin orijinali 4 saat 16 dakikaymış. Eminim onu izleyince tüm beklentilerimiz karşılanır.

Filmden çıkardığım dersler
1. Anneler her zaman çocuklarını severler. Biz yaptıklarını anlamasak da sonuçları doğru olabilir
2. Ne kadar imkansız görünse de hayallerini gerçekleştirebilirsin. Sadece vazgeçme. Fırsatları değerlendir.
3. Medyada kötü olarak bildiğimiz biri gerçekte çok iyi biri olabilir önyargılı olmamak gerekir.
4. Sevdiğin biri için gerekirse nefret ettiğin insandan yardım isteyebilirsin. Gurur yapmanın faydası yok.
5. Önemsiz sandığın biri sana çok değer veren biri olabilir.

Film Müzikleri














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okuduysan ses ver!